SEO optimizacija spletnih strani
Nalagam

10 načinov za povečanje konverzije iz organskega obiska

10 načinov za povečanje konverzije iz organskega obiska

V današnjem konkurenčnem poslovnem svetu je ključno, da svoje potencialne stranke pridobite iz različnih virov, vključno z organskim obiskom. Organski obisk se nanaša na uporabnike, ki so vaše spletno mesto ali trgovino našli prek iskalnikov brez plačanih oglasov. Povečanje konverzij iz organskega prometa je bistvenega pomena za dolgoročni uspeh vašega podjetja. V tem članku bomo predstavili 10 ugodnih strategij, ki vam bodo pomagale doseči ta cilj.

Izboljšajte vidnost spletne strani in optimizacijo

Preden lahko pripravimo strategijo za doseganje veče konverzije preko organskega prometa je nujno najprej razumeti koncep kot sta: 'SEO'(Search Engine Optimization) in 'off-page' optimizacija. Če želite povečati organski obisk, se morate osredotočiti na naslednje dejavnike:

On-page SEO

Uporaba ključnih besed in njihovih sinonimov v vašem spletnem mestu je pomembna za pridobivanje več organskega prometa. Tukaj je nekaj točk, ki jih morate upoštevati pri izboljšanju vaše On-Page SEO strategije:

 • Izberite prave ključne besede: Uporabite orodja za raziskavo ključnih besed, da poiščete najbolj relevantne in konkurenčne ključne besede.
 • Vključite meta oznake: Meta oznake so pomembne za iskalnike, zato se prepričajte, da ste ustrezno uporabili meta naslove in opise.
 • Optimizirajte URL struktur: Krajše in berljivejše URL strukture imajo veče možnosti uvrstitve na višje pozicije v rezultatih iskanja.

Off-page SEO

Poleg optimizacije spletnega mesta morate zagotoviti tudi kakovostno Off-Page SEO strategijo. Vključe lahko naslednje dejavnike:

 • Gradnja povratnih povezav: Več kakovostnih povratnih povezav na vaše spletno mesto bo izboljšalo njegovo avtoriteto in organski promet.
 • Prisotnost na družbenih medijih: Aktivna prisotnost na družbenih omrežjih lahko pomaga pridobiti več obiskovalcev in s tem izboljšati konverzijo preko organskega prometa.
 • Gostovanje blogov: Sodelujte z drugimi spletnimi mesti v vaši industriji, da gostite relevantne članke in ustvarite nove možnosti za pridobivanje povratnih povezav.

Uporabniška izkušnja (UX) in vsebine

Ko je vaše spletno mesto vidno za iskalnike, morate zagotoviti odlično uporabniško izkušnjo (UX) za svoje obiskovalce. To lahko dosežete z naslednjimi koraki:

Izboljšanje hitrosti nalaganja strani

Pomembno je, da se vaše strani hitro naložijo, saj so uporabniki neučakljivi. Če želite zmanjšati čas nalaganja, poskusite:

 • Zmanjajte velikost slik in videoposnetkov.
 • Uporabite orodja za stiskanje datotek.
 • Optimizirajte kodo spletnega mesta (CSS, JavaScript).

Kakovostna in relevantna vsebina

Vsebina je ključnega pomena za pridobivanje organskega obiska in povečanje konverzij. Ponudite uporabnikom koristne informacije z naslednjimi nasveti:

 • Pišite blog objave, ki odgovarjajo na pogosta vprašanja vaše ciljne skupine.
 • Uporabite privlačne naslove, ki pritegnejo pozornost bralcev.
 • Ohranite svežo in ažurno vsebino s stalnim dodajanjem novih člankov ali posodabljanjem obstoječih.

Z upoštevanjem teh desetih strategij boste lahko uspešno povečali konverzijo preko organskega obiska in tako izboljšali uspeh vašega podjetja!